Бившият нападател на Левски Сьорд Арс ще прекрати кариерата си на 1 януари 2019 година заради лични причини.

34-годишният таран в момента е част от третодивизионния холандски Де Треферс и е преценил, че не може да продължава да съвместява ролята си на футболист с работата като технически директор на елитния Фортуна (Ситард).

„Това е единственият правилен изход от ситуацията. Взех решението с голяма болка в сърцето си. Просто не мога да продължа по същия начин. Не ми остава време. Часовете в денонощието са ограничени“, заяви Арс.

През лятото Сьорд Арс прекрати професионалната си кариера, след като успя да класира Де Граафшап в холандския елит. В третодивизионния Де Треферс той участва във всичките 14 мача от началото на сезона и вкара пет гола.

През кариерата си нападателят е изиграл над 400 мача и има 189 гола в професионалния футбол. През сезон 2014/15 стана голмайстор на холандската втора дивизия с 28 попадения и помогна на НЕК Наймеген да спечели промоция за Ередивизи.

Сьорд Арс игра за Левски през сезон 2011/12, но остана в клуба само през есента. Той участва в 16 мача на „сините“ и вкара осем гола. През февруари 2012 година беше трансфериран в китайския Тянжин Теда.