Битките в топ 5 на футболните първенства във футболна Европа навлизат в разгара си. Макар някои отбори вече да започнаха да се откъсват пред конкурентите, е рано да се каже кой ще е шампион, кой ще е в евротурнирите и кой ще остане. Интрига обаче има около това кой ще е последният непобеден отбор в най-добрите европейски първенства.

В английската Висша лига единственият "оцелял" без поражение е Манчестър Сити, като "гражданите" имат и едва едно равенство, с което затвърждават имиджа си на силен отбор тази есен. Тимът на Гуардиола утре гостува на предпоследния Суонзи, но в събота посреща Тотнъм, където може да допусне грешна стъпка и евентуално да загуби.

Друг непобедим гранд в Европа е италианският Интер, който също не познава вкуса на загубата, но не е така убедителен и записа 4 равенства от началото на първенството в Италия. В следващите си два мача Интер посреща Удинезе, а след това гостува на Сасуоло, а поражение може да има едва в домакинството на Лацио на 30 декември.

Групата на непобедимите допълват Барселона и Атлетико (Мадрид). За Барса предстои домакинство на Депортиво Ла Коруня, но на 23 декември е гостуването на Реал, където каталунците могат да допуснат първата си загуба. Програмата на Атлетико пък е такава, че предстоят мачове с Алавес, Еспаньол, Хетафе, Ейбар, Жирона и Лас Палмас, а по-тежкият им мач в Испания е едва на 4 февруари, когато посрещат Валенсия.