Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов похвали настоящите футболисти на „червените дяволи“ за обрата и победата им срещу Ювентус с 2:1 в Торино в сряда вечер от груповата фаза на Шампионската лига. Според българина английският гранд е напомнил за славните си времена от миналото, когато и той бе част от тима. Обратът на италианска земя дойде с късни голове, каквато бе и запазената марка на тима, когато той бе воден от легендарния мениджър сър Алекс Фъргюсън.

"Какъв обрат само на тима на Жозе Моуриньо! Ювентус вкараха феноменален гол чрез Кристиано Роналдо и можеха да са с три-четири гола напред, защото имаха страхотни атаки, а и на два пъти уцелиха гредите. Но Юнайтед не се предаде, бори се докрай и беше възнаграден за това в последните минути. Сякаш гледах добрия стар Ман Юнайтед. Този мач за пореден път доказа колко са важни статичните положения. Първият им гол влезе директно след такава ситуация, а вторият след страхотен пас на Ашли Йънг. Да, имаха доста късмет, но Ашли пласира топката на такова място, на което вратарите най-много мразят", сподели Бербо в колонката си за Betfair.

"Всички заглавия след мача бяха за реакцията на Жозе. Беше ли правилна тя? Не, не беше, но все пак всички сме само хора. Той сигурно е отнесъл множество псувни от домакинските фенове, а това не трябва да хвърля сянка върху страхотния обрат на отбора му”, допълни българинът.

"Манчестър Сити беше просто брилянтен срещу Шахтьор, отбеляза превъзходни голове и игра страшен футбол. Но след това всеки говореше за дузпата на Стърлинг. А просто това беше ситуация, която може да се случи, когато не поставиш добре краката си на терена. Със сигурност не е симулирал. Знам, че преди време Роби Фаулър взе топката и каза на съдията, че не трябва да даде дузпа. Но и реферът какво да направи? Да отмени решението си ли? Това не се случи дори и когато Фаулър му призна, че няма дузпа срещу него. А какво да направи после Габриел Жезус? Да пропусне умишлено ли? Няма как, нападателите винаги искат да вкарват. На мен ми изглежда, че каквото и да направи Стърлинг, заглавията за него винаги ще са негативни. А той е един от най-важните английски играчи и медиите трябва да го третират малко по-добре", коментира Бербо и мача на Манчестър Сити.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ