Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Рафаел Бенитес вярва, че може да постигне "чудо" във втора поредна кампания в английската футболна Висша лига, в края на която северняците отново ще успеят да се спасят от изпадане.

"Трябва да бъдем реалисти и да сме наясно, че ще бъдем в долната половина на таблицата през целия сезон. Ако в края успеем да изпреварим три отбора, това ще бъде още едно чудо", коментира Бенитес преди гостуването в сряда на бившия си отбор и лидер в класирането в шампионата Ливърпул.

Нюкасъл стартира сезона трудно, като не успя да спечели нито веднъж в първите си десет мача, но постепенно прогресира и се изкачи до 15-ото място на 5 точки над опасната зона.

Бенитес, който в кариерата си е работил още за грандове като Реал Мадрид, Челси, Интер и Наполи, смята, че Нюкасъл изпитва трудности, защото не инвестира достатъчно в класни играчи. "Миналият сезон беше просто едно чудо. Хората си казваха: "О, вие завършихте десети", но само с няколко победи по-малко можеше да бъдем в последната петица и да се борим до последно за оцеляване. Така че това си беше истинско чудо", коментира испанецът.

"Отборът се опитва да покаже много неща, но понякога това не е достатъчно и нищо по-различно не ни чака. Опитвам се да убедя всички, че трябва ясно да съзнаваме къде се намираме и какви са възможностите ни. Важно е да знаем какво трябва да правим, а ако успеем да го постигнем, можем и да завършим отново около десетката. Но да си мислим, че ще можем да побеждаваме във всеки мач отбори, които са похарчили по повече от 100 милиона лири за селекция през лятото, например, няма шанс. Това е на 100 процента погрешно", каза още той.