Бившият английски национал Дейвид Бекъм разкри, че през 2003 година е бил много близо до трансфер от Манчестър Юнайтед в Барселона, след като двата клуба се били споразумели без негово знание. Самият той обаче развалил сделката в последния момент, тъй като искал да бъде част от известния „Галактикос” в Реал (Мадрид).

„Имаше спекулации, че трябва да бъда продаден. Бях на почивка и един приятел ми се обади да ми каже, че „Скай Спортс” съобщили, че ще бъда продаден на Барселона”, признава Бекъм пред „Би Би Си”.

Той прекъснал почивката и веднага говорил с ръководството. „Да, ние се разбрахме с Барселона”, потвърдил му тогавашният клубен бос Питър Кениън. До трансфер при каталунците обаче не се стига. „Казах на моя мениджър, че искам да отида в Мадрид”, продължава 42-годишният бивш футболист, считан за крал на центриранията. Ден по-късно бил уреден трансферът му в Реал (Мадрид) и 40 милиона евро потекли от испанската столица към Манчестър.

В „кралския” клуб Бекъм остана до 2007 година. Всъщност юношата на Манчестър Юнайтед въобще не планувал да напусне клуба в посока Примера дивисион. През сезон 2002/03 той не попаднал няколко пъти в състава на мениджъра сър Алекс Фъргюсън, но въпреки това не си мислел за трансфер.

„Не следях мачовете на Юнайтед в продължение на три години. Бях шокиран, исках да завърша кариерата си на „Олд Трафорд”. Манчестър Юнайтед беше моят клуб”, завършва Бекъм.