Бившият ни национал Христо Златински през лятото изненадващо смени Университатя (Крайова) с гранда на Румъния Стяуа. Само шест месеца по-късно обаче 33-годишният халф се оказа ненужен и клубът от Букурещ се чуди как да го освободи.

Спортният директор на Стяуа, който понастоящем носи названието ФКСБ - Михай Стойка, разкри и причината, поради която е бил ангажиран Златински. А тя е просто заяждане на боса Джиджи Бекали с кръвния враг Динамо (Букурещ).

„Джиджи взима, когото си пожелае в Стяуа. Той ми каза: „Взимам Златински, само за да не отиде в Динамо.“ Защото тогава точно Динамо го искаше в редиците си. Но Бекали не допусна това да се случи. Аз се учудих от такъв ход и го питах дали ще може да ни помогне. Отговорът му беше: „Какво ти пука дали ще ни помогне? Ти ли ще му плащаш заплатата?“. При което само му обявих, че аз взимам възнаграждението си заради него и трансферът стана факт“, разкри Стойка пред „Диги Спорт“.

Златински, който след по-малко от месец навършва 34 години, има договор до края на сезона. Ако го прекрати, няма да може да играе до лятото, защото вече е носил екипите на два отбора в течение на този сезон. Затова и халфът не бърза да разтрогва с ФКСБ, а ако го стори, ще настоява да си получи всички заплати до края на контракта.