Байерн (Мюнхен) записа неочаквано домакинско равенство срещу Волфсбург в мач от 6-ия кръг на Бундеслигата. Срещата завърши при резултат 2:2, а на почивката баварците имаха аванс от 2 гола.

Робърт Левандовски и Ариен Робен се разписаха за тима на Карло Анчелоти, а Максимилиан Арнолд и Даниел Дидави бяха точни за Волфсбург.

До полувремето нищо не предвещаваше затруднения за Байерн. На „Алианц Арена“ Робърт Левандовски реализира дузпа в 33-ата минута, която бе отсъдена за фаул именно срещу него. В заключителните минути на първата част Ариен Робен напредна и стреля, а след рикошет в крака на Рафиня топката се озова във вратата за 2:0.

Гостите обаче не се предадоха. В 56-ата минута Арнолд стреля от фаул от близо 30 метра, но Свен Улрайх с изключително неумела намеса позволи на топката да се озове във вратата му.

Волфсбург натисна в последните минути и се възползва от отпускането в редиците на баварците. Паул Верхаах центрира отдясно и Даниел Дидави с глава прати топката във вратата за крайното 2:2.

Байерн остана на второ място в класирането с 13 точки, колктоо има и лидера Борусия Дортмунд. „Жълто-черните“ обаче са с мач по-малко. Волфсбург пък заема 11-ото място с 6 точки.



РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!


Bayern Munich vs Wolfsburg 2-2 Highlights & All... by EPIC_FOOTBALL