Бащата на младия нападател Мойс Кийн – Биору Жан Кийн, разкри любопитни подробности за това как синът му се озовал в Ювентус, а сега от клуба дори не дават билети на татко му, за да го гледа на стадиона. 19-годишният италиански национал бил фен на Интер като малък, но баща му го пратил при „бианконерите“, които в замяна обещали два трактора, но така и не го осигурили. Нещо повече, бащата е фен на клуба и въпреки, че синът му играе там, не получава билети, за да го гледа на стадиона.

“Благодаря на Бог, че Мойс вкара първия си гол за Италия (б.р. срещу Финландия за 2:0). Това беше радост за цялото ни семейство. Днес ще гледам мача на отбора (б.р. с Лихтенщайн) в бара с моите приятели. Той беше фен на Интер заради Обафеми Мартинс. Когато се разхождахме, Мойс ме молеше да му купя фланелка на Оба Оба. Изпратих го в Ювентус, защото съм ювентинец. Сега съм щастлив, въпреки че имам проблем с ръководството. Не ми дават билети, за да го гледам на стадиона”, разказа бащата на талантливия футболист пред Rai Radio1.

“Със съпругата ми сме разделени. Тя искаше да вземе Мойс със себе си в Англия. Казах на Ювентус, че ще направя така момчето ми да остане в Италия, но в замяна трябва да ми купят два трактора. Казаха ми, че няма никакви проблеми, но още не съм ги получил”, добави Кийн старши.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019