Нападателят Кевин-Принс Боатенг потвърди трансфера си от Сасуоло в Барселона, а малко по-късно и каталунците обявиха сделката. Ганайският национал благодари на вече бившия си клуб и се закани на Реал (Мадрид).

Представянето на Боатенг пред медиите ще се състои утре на "Камп Ноу". Най-вероятно той ще дебютира при гостуването на Жирона на 27 януари. Преди това Барселона има мач срещу Севиля за Купата на Краля.

"Благодаря на Сасуоло. Тъжно ми е, че напускам, но да премина в Барса е шанс, който идва веднъж в живота. Не ме питайте за Реал (Мадрид). Искам да се наложа в състава и да вкарам гол в следващото Ел Класико", сподели Боатенг.

31-годишният футболист подсилва каталунците под наем за 2 милиона евро и ще е алтернатива на уругваеца Луис Суарес в атака. След края на сезона Барса ще може да го откупи за 8 милиона евро.

Боатенг за последно игра на високо ниво през 2015 година, когато напусна немския елитен Шалке 04, а след това премина през Лас Палмас и Айнтрахт (Франкфурт), за да се окаже в Сасуоло. През този сезон Боатенг има 13 мача с 4 мача и 2 асистенции за италианския тим.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19