Най-скъпият футболист в историята Неймар е все още в родината си и заради травма само стиска палци за националния тим на Бразилия, който достигна финала на домашната Копа Америка и ще спори с Перу за трофея на „Маракана“ в неделя. Бившият му тим Барселона обаче учудващо отправи невероятна молба към бразилеца, а именно да се завърне в… ПСЖ, въпреки че самият той вече изрази желание да играе отново за каталунците.

Скоро стартира подготовката за новия сезон и докато бъдещето на 27-годишния нападател не е изяснено, той е очакван от актуалния си работодател ПСЖ.

Според каталунския вестник „Спорт“ бразилецът няма никакво желание да се връща в Париж, но от Барселона са го помолили да го направи, за да се избегнат допълнителни проблеми при преговорите да си го върнат на „Камп Ноу“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

През май Неймар си тръгна от френската столица, а след това помоли за трансфер и се надява на успешни преговори между парижани и каталунците, така че да не трябва да се връща на „Парк де Пренс“. Трансферът му обратно в Барселона обаче не е сигурен и затова каталунците са настояли той да бъде в Париж в деня, в който френският шампион ще го очаква за подготовка.

В последните дни има затишие около Неймар и нито той, нито баща му се е изказвал. Каталунските медии предполагат, че Барса може да даде само 170 милиона евро, след като продаде бразилеца за рекордните в историята 222 милиона евро през лятото на 2017 година. В допълнение каталунците ще предложат на парижани да си изберат един измежду четиримата играчи Самюел Юмтити, Иван Ракитич, Филипе Коутиньо или Усман Дембеле.