Шампионът Барселона победи гостуващия Реал Сосиедад с 1:0 в последния 38-и кръг на испанската Примера дивисион. Виртуозът с топката в крака Андрес Иниеста започна като титуляр и игра 82 минути при последния си мач за каталунците, напускайки просълзен терена на „Камп Ноу” под бурните аплодисменти на феновете.

Лионел Меси влезе в игра като резерва в 67-ата минута на мястото на Филипе Коутиньо (57), вкарал победния гол. Преди началото на мача Шави Ернандес награди аржентинеца за най-добър футболист в Примера дивисион за месец април, а играчите на гостите посрещнаха домакините с шпалир за спечелената преди няколко кръга шампионска титла.

Вилиан Жозе и Янузай от гостите пропиляха първите по-изгодни положения в мача, а след това пропуски направиха Иниеста, Жерард Пике, Иван Ракитич и Луис Суарес от домакините. До края на първата част Микел Оярсалаб и Вилиан Жозе от баските не намериха целта.

След почивката в 57-ата минута Филипе Коутиньо получи топката от Луис Суарес и с хубав диагонален удар вкара единствения гол в мача. Двадесет минути по-късно влезлият като резерва Лео Меси комбинира с Луис Суарес и отправи удар, спасен от вратаря Моя. До края на срещата нито един от двата тима не създаде сериозни голови положения.

С този успех Барса завърши сезона на върха с 93 точки. Реал Сосиедад приключи на 12-а позиция с 49 точки.