Олимпик (Марсилия) загуби у дома от втория Лил с 1:2 в първия мач от 22-ия кръг на френската Лига 1 и за преден път разочарова феновете си. Феновете на домакините скандализираха с протестите си срещу всичко в клуба - ръководство, играчи и треньорско ръководство. Те станаха и причина за прекратяването на срещата за около 40 минути след хвърлянето на бомбичка в краката на футболисти край страничната линия.

В началото гол на Костас Митроглу за Марсилия бе отменен заради засада. Никола Пепе (45+3-дузпа, 90+4) вкара попаденията за успеха на „кучетата“, а Марио Балотели (90+6) дебютира за домакините и реализира гола за тях в последните секунди. Италианецът се появи на терена в 74-ата минута на мястото на Камара и преди попадението си имаше още един изгоден шанс да се разпише, но сантиметри го разделиха от целта.

Срещата ще се запомни и с това, че бе прекратена в 60-ата минута заради хвърлена бомбичка на терена от феновете, паднала в краката на Кевин Строотман от домакините. Съдията прибра футболистите и на два тима в съблекалните за около 40 минути. След подновяването на играта в 67-ата минута Флориан Товен получи директен червен картон и марсилци завършиха мача в намален състав. След последния съдийски сигнал на терена нахлу привърженик, който беше спрян от стюардите.

След успеха си Лил остава твърдо втори с 43 точки и 10 по-малко от лидера ПСЖ, който в неделя приема Рен. Олимпик (Марсилия) е седми с 31 точки преди останалите срещи от кръга.