Звездното попълнение в мащабната лятна селекция на Реал (Мадрид) - Еден Азар, даде първото си интервю пред клубната телевизия като играч на отбора. 

"Първият ми спомен е онова воле на Зинедин Зидан срещу Байер Леверкузен на финала на Шампионската лига през 2002 година", споделя Азар.

„Прекрасно е усещането като чуеш как запалянковците скандират името ти. Реал Мадрид е най-добрият клуб в световен мащаб. Да стъпя на терена на „Сантиаго Бернабеу“ през толкова много фенове – тръпката е чудесна. Сега искам да мине идният месец и да играя за отбора“, продължи белгиецът.

„Откакто започнах да ритам топка в градината, бил съм на 4-5 годинки, мечтая за Реал. В кариерата си преминах през няколко отбора, но сега, на 28 години, мога да започна да защитавам цветовете на този голям клуб. Трудно е да опиша какво чувствам. Щастлив съм“.

„Когато играеш за такъв клуб, искаш да печелиш титли. Стремиш се да печелиш всичко заради теб, заради клуба, заради феновете. Почти всеки сезон този тим завоюва трофей. Ако играем като отбор, ако влагаме страст и работим, ще постигнем целите си“.

„Започнах да гледам футбол заради Зидан. Живеех в Белгия, но бях от Франция заради него. Сега имаме възможността да работим заедно и чувството е специално. Искам вече да започваме предсезонна подготовка“, разказва белгиецът.

„Късметлия съм, защото с Тибо Куртоа сме приятели и за мен значи много да играеш в Реал Мадрид заедно с най-добрите ти приятели. Говорих много за Реал с него миналата седмица, когато бяхме на сбора на националния. Щастлив съм, че ще делим една съблекалня“, допълни за финал Азар.