Атлетико (Мадрид) победи у дома Спортинг (Лисабон) с 2:0 в първи мач помежду им от четвъртфиналите на Лига Европа и очаква по-спокойно реванша. Това бе 15-и успех за испанския тим в последните му 16 домакинства на европейската сцена.

„Дюшекчиите” поведоха с ранен гол на Коке (1), който се възползва от грешка на Себастиан Коатес, подарил топката на Диего Коста. Последният асистира за попадението на Коке, пратил топката под плонжа на вратаря Руи Патрисио.

Лека полека „лъвовете” се съвзеха от шока и започнаха да поглеждат по-сериозно в предни позиции, а при изгодно положение холандецът Бас Дост не успя да намери очертанията на вратата. Малко по-късно Желсон Мартинш излезе сам срещу вратаря Ян Облак, но словенският национал спаси.

В края на полувремето гостите допуснаха нова непростима грешка. Матийо позволи топката да мине между краката му, а Антоан Гризман (40) хладнокръвно реализира за 2:0. Малко след това Карвальо от Спортинг се контузи и трябваше да бъде заменен принудително от Маркос Акуня.

Пет минути след началото на втората част Диего Коста на два пъти пропусна от добри позиции след нови грешки на бранителите на португалския гранд. До края на мача „лъвовете” нито веднъж не затрудниха Облак, като ударите им бяха от далечна дистанция и неточни. Домакините пък се задоволиха с комфортната си преднина и не търсиха други попадения.

Реваншът е следващият четвъртък пак от 22:05 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА