Воденият от Станимир Стоилов Астана спечели първата си точка в груповата фаза на Лига Европа, след като направи 1:1 на свой терен с чешкия шампион Славия (Прага). Под ръководството на Мъри казахстанският шампион има една загуба от 20 домакински мача в евротурнирите за последните три години.

Гостите от чешката столица поведоха в резултата с гол на камерунеца Мишел Нгадьо-Нгаджуй (18), който се възползва от извеждащ пас на халфа Ян Сикора.

Малко преди края на първата част вратарят на чехите Коварж отрази силен шут на Кабананга, но нямаше какво да направи при добавката на хърватина Марин Томасов (42), който изравни за 1:1.

След почивката футболистите на Мъри Стоилов бяха по-активни в търсене на победен гол, но така и не успяха отново да преодолеят Коварж. Минута преди края резервата Тагиберген имаше чудесна възможност да донесе трите точки за Астана, но от близка дистанция не намери очертанията на вратата.

Така шампионът на Казахстан спечели първа точка в групата, а Славия (Прага) засега е лидер с 4 точки преди другия мач между Макаби (Тел Авив) и Виляреал.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА