Селекционерът на националния отбор на Аржентина Серхио Батиста намекна, че няма никакво намерение да включва голмайстора на Манчестър Сити Карлос Тевес в разширения си състав за Копа Америка. Аржентина е домакин на турнира, който ще се проведе от 1 до 24 юли.

"За мен номер 9 е Меси. Това е централният нападател на Аржентина. Нито един играч не съм отписал, но ако ме питате за Тевес. . . Имаме Меси на тази позиция. Моето решение е чисто футболно, няма никакви лични причини", категоричен бе Батиста по време на пресконференция в Буенос Айрес.

42-годишният специалист допълни, че ще разчита на Гонсало Игуаин от Реал (Мадрид) за втори централен нападател. Точно това даде повод на медиите в Аржентина да започнат със спекулациите, че Тевес въобще няма да бъде включен за предстоящия турнир Копа Америка.

В подготовката си надпреварата “гаучосите” ще изиграят контроли с Нигерия и Полша, а на 20 юни ще бъде и генералната репетиция за Копа Америка на стадиона на Ривър плейт “Монументал” срещу Албания. След този мач Серхио Батиска ще съобщи списъка си от играчи, на които ще разчита за Копа Америка. /БЛИЦ