Без голямата си звезда Лионел Меси и един от голмайсторите Серхио Агуеро Аржентина срази Италия с 2:0 в приятелска среща, която се игра на стадион „Етихад” в Манчестър. Двата тима излязоха на игрището с фланелки на починалия капитан на Фиорентина Давиде Астори. По време на минутата мълчание в негова памет на трибуните бе изписано "Давиде, завинаги един от нас".

Меси отпадна от сметките на селекционера Хорхе Сампаоли заради проблеми с адукторите, а Серхио Агуеро дори напусна лагера на тима заради травма и няма да играе и в следващата контрола срещу Испания следващата седмица в Мадрид. Това бе мач №176 за Джиджи под рамката на вратата на "адзурите".

През първата част „гаучосите” и „скуадра адзура” не успяха да стигнат до попадение. Аржентинците бяха по-активни и пропуски направиха Николас Отаменди и Гонсало Игуаин. Възпитаниците на Луиджи Ди Биаджо пък почти не застрашиха вратата на Кабайеро.

След почивката вратарят на Аржентина отрази удари на Киеза и Имобиле. В 69-ата минута Кабайеро спаси и шут на Жоржиньо. "Гаучосите" успяха да изковат успеха с два гола в заключителния четвърт час. Влезлият като резерва полузащитник на Севиля Евер Банега (75) се разписа при контраатака след пас на халфа на ПСЖ Джовани Ло Селсо. Десет минути по-късно халфът на Уест Хям Мануел Лансини (85) с удар от границата на наказателното поле оформи крайния резултат. Това бе първи негов гол за Аржентина след пас от голмайстора на Ювентус Гонсало Игуаин.