Английският шампион Манчестър Сити подписа втория най-скъп договор за спортна екипировка в историята на Висшата лига. „Гражданите“ сключиха споразумение с германския производител „Пума“, който е на стойност 650 милиона паунда за период от десет години.

Трите рекламни лица на немската компания в съблекалнята на английския шампион – Серхио Агуеро, Венсан Компани и Давид Силва, веднага излязоха със специално видеопослание заради договора. Германците се надяват да привлекат и други две от звездите на тима – Лирой Сане и Кевин де Бройне.

Според условията на контракта, „Пума“ ще доставя екипи и на четирите дъщерни клуба на Манчестър Сити – австралийския Мелбърн Сити, уругвайския Атлетико Торке и испанския Жирона. Наскоро „гражданите“ придобиха китайския Съчуан Джюню, а освен това са съсобственици и на американския Ню Йорк Сити.

Манчестър Сити ще играе с „Пума“ от следващия сезон и ще носи на клуба по 65 милиона паунда годишно. За сравнение, сега „гражданите“ получават по 20 милиона на сезон от договора си с „Найк“.

В момента най-скъпият контракт за екипировка, сключван от клуб от Висшата лига, е на Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи“ подписаха с „Адидас“ през 2014 година за срок от 10 години и получават по 75 милиона паунда на сезон.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WE’RE NOT REALLY HERE

A post shared by PUMA Football (@pumafootball) on