Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Манчестър Юнайтед загуби драматично от водения от легендата на Челси Франк Лампард втородивизионен Дарби Каунти със 7:8 след изпълнение на дузпи и отпадна още в третия кръг на турнира за Купата на Лигата. В редовното време резултатът бе 2:2, като „червените дяволи“ стигнаха до равенството с гол на Маруан Фелайни накрая.

Под ръководството на Жозе Моуриньо Манчестър Юнайтед не бе губил в 79 срещи, в които е повеждал в резултата, но този път португалецът загуби от ученика си Франк Лампард, на когото бе наставник в Челси.

Още във втората минута удар на Лукаку бе спасен от Карсън, а по-малко от 60 секунди след това вратарят на гостите нямаше шанс и Хуан Мата се разписа за 1:0. Три минути след гола Маунт от гостите пропусна да изравни след страхотна намеса на Серхио Ромеро. В деветата минута Йънг от Юнайтед центрира от корнер и топката се отби в гредата. До края на полувремето домакините имаха инициативата, но Лукаку пропусна на два пъти от изгодни позиции да удвои аванса им.

В началото на втората част съперниците намалиха оборотите, а в 53-ата минута Ромеро спаси удар на Хари Уилсън, който все пак успя да се разпише шест минути по-късно и да изравни.

В 68-ата минута вратарят на домакините Серхио Ромеро получи директен червен картон, след като игра с ръка извън наказателното поле, спирайки голова атака на „овните“. Пет минути след това късметът изневери на „червените дяволи“, след като Лукаку прати топката в гредата, а след това и далечен шут на Марсиал не намери целта.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Резервният страж Лий Грант спаси удар с глава на Жозефсон в 79-ата минута, но нямаше какво да направи в 85-ата, когато гостите направиха пълен обрат. Силен удар на Киог бе спасен от вратаря, но Мериът направи добавка с глава за 1:2.

В даденото от съдията шестминутно продължение Юнайтед успя да изравни с човек по-малко на терена. Диого Далот центрира отдясно към Маруан Фелайни (90+5) и белгийският национал изравни с глава за 2:2.

Според регламента нямаше продължения, а се пристъпи директно към изпълнението на дузпи и играчите на двата тима бяха безпогрешни при първите 15 от тях. В грешник за „червените дяволи“ се превърна Фил Джоунс, чийто удар при последната дузпа бе отразен от Скор Карсън и Дарби ликува на „Олд Трафорд“. Така играчите на Жозе Моуриньо отпаднаха още в първия си мач на тази надпревара.