Манчестър Юнайтед разби с 4:0 Суонзи като гост в среща от 2-ия кръг на Висшата лига. Това е втори пореден успех за  "дяволите", които на старта на сезона сразиха със същия резултат и Уест Хям.

Головете за победителите отбелязaха Ерик Баий (45'), Ромелу Лукаку (81'), Пол Погба (82') и Антони Марсиал (84').

Днес домакините можеха да открият резултата още в 3-ата минута, когато Аю напредна отляво. Той опита нещо средно между удар и центриране, след което топката се отби в горната греда на вратата, пазена от Давид де Хеа.

В 10-ата минута късметът обърна гръб и на "дяволите". Фил Джоунс засече с глава центриране от фаул на Мата, но топката срещна напречния стълб. При повторенията се видя, че бранителят е бил в положение на засада, която обаче така и не бе маркирана.

Десет минути преди края на първата част Кайл Баркли също имаше добра възможност за гол, но не съумя да засече топката във вратата на Юнайтед след изпълнение на корнер. В 36-ата минута Рашфорд излезе сам срещу Фабиански но би право в тялото на стража.

Така се стигна до 45-ата минута, когато Манчестър Юнайтед излезе напред в резултата. Погба засече с глава центриране от ъглов удар, Фабиански изби в напречната греда, но топката попадна в Байи, който я бутна във вратата - 0:1.

През втората част Суонзи опита да обърне развоя на мача, но така и не съумя да създаде чисто голово положение пред вратата на Де Хеа.

Вместо това между 81-ата и 84-ата минути домакините инкасираха три гола. Лукаку удвои в полза на гостите, след като беше намерен непокрит от Михтарян в наказателното поле и не сбърка от изгодната позиция. В 82-ата минута арменецът изведе технично Погба, който завърши отблизо.

В 84-ата минута авторът на третото попадение изведе своя сънародник Антони Марсиал. Нападателят стреля хладнокръвно в ъгъла за 0:4.

След този мач Юнайтед е с актив от 6 точки и голова разлика 8:0. Суонзи е с 1 пункт. 

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ТРАНСФЕРИТЕ В АНГЛИЯ -ТУК!

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!