Един от фаворитите за титлата Манчестър Сити завърши 1:1 с гостуващия Евертън в последната среща от втория кръг на английската Висша лига. Уейн Рууни (35) вкара своя гол №200 в елита на Англия и изведе „карамелите” напред в резултата, а Рахим Стърлинг (82) спаси „гражданите” от загуба и им донесе точката. Двата тима завършиха срещата в намалени състави, след като Кайл Уокър от домакините бе изгонен в 44-ата минута заради втори жълт картон, а в 88-ата минута Морган Шнайдерлин от гостите последва съдбата му. Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън и настоящият такъв Жозе Моуриньо изгледаха срещата на "Етихад".

Още в третата минута Доминик Калве-Люин от гостите отправи опасен удар, но топката мина покрай вратата, а две минути по-късно вратарят Пикфорд спаси след удар на Серхио Агуеро. Двата тима продължиха да творят интересни положения, като в 16-ата минута Том Дейвис от гостите пропусна от изгодна позиция, а в 27-ата минута Пикфорд спаси след шут на Отаменди и Агуеро опита да направи добавка, но защитник изчисти топката пред голлинията.

В 33-ата минута след удар на Давид Силва топката се удари в гредата на гостите. Само две минути по-късно Уейн Рууни получи топката на точката на дузпата и шутира към вратата. Коженото кълбо рикошира в крака на вратаря Едерсон и се озова в мрежата за 0:1. Това бе гол №200 за Рууни в английския елит. Само легендата на Алан Шиърър (260 гола) е преминавал границата от 200 попадения във Висшата лига.

Минута преди края на първата част „гражданите” останаха в намален състав, след като Кайл Уокър получи втори жълт за удар с лакът и бе изгонен.

С човек по-малко Манчестър Сити доминираше след почивката и търсеше изравнителния гол. Рахим Стърлинг, Серхио Агуеро и Данило последователно направиха пропуски. Така се стигна до 82-ата минута, в която Стърлинг посрещна избита от защитник топка и със силен шут изравни за 1:1.

В 88-ата минута и „карамелите” останаха с 10 души на терена, след като Морган Шнайдерлин получи втори жълт картон за нарушение в гръб срещу Агуеро.

В крайна сметка двата тима поделиха по точка и имат по 4 в актива си след два кръга.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ТРАНСФЕРИТЕ В АНГЛИЯ -ТУК!

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!