Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Уест Хям и Челси завършиха 0:0 в лондонски сблъсък от поредния кръг във Висшата английска лига, игран на “Лондон Стейдиъм”.

Така "чуковете" се превърнаха в първия отбор, който този сезон взима точки на "сините", след пет поредни победи на Азар и компания.

Тимът на Маурисио Сари имаше предимство през целия мач, но не създаде толкова много положения, като най-чистите бяха пропуснати от влезлия като резерва Алваро Мората. 

Челси много бързо пое контрол върху срещата на "Лондон Стейдиъм". Отборът на Маурицио Сари започна да организира атака след атака в търсене на първия гол. Еден Азар и Вилиан постоянно създаваха проблеми на защитата на съперника. Именно двамата бяха в основата на най-добрата атака в началото на двубоя. Бразилецът елегантно отклони топката към Азар, но неговият изстрел не затрудни Фабиански. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

“Чуковете” доста трудно стигаха до вратата на "сините", а липсата на Арнаутович се усещаше, тъй като нямаше кой да задържи топката в предни позиции. В 23-ата минута Жоржиньо намери великолепно Жиру, но опитът на французина да стреля от воле завърши с това, че той не уцели топката.

Тимът на Пелегрини като от нищото можеше да поведе след половин час игра. След поредния пробив на Фелипе Андерсон той намери Антонио, който стреля над вратата. Отново пред нападателя се откри отлична възможност малко по-късно. Бившият играч на Нотингам обаче прати топката право в Кепа от близко разстояние. 

Челси по-рядко застрашаваше вратата на Фабиански, но в края на първото полувреме отлично центриране на Вилиан не бе засечено от Канте с глава. Отборът на Сари не бе достатъчно агресивен и в началото на втората част, но след час игра бе близо до гола. Оливие Жиру не успя да достигне центриране на сънародника си Канте, а секунди по-късно напусна терена. Влезлият на негово място Алваро Мората веднага се отчете с два сериозни пропуска. Това бяха най-добрите положения за гостите от началото на двубоя.

“Сините” опитаха да натиснат, но в 78-ата минута спокойно можеха да губят в резултата, тъй като Ярмоленко направи невероятен пропуск. Украинецът получи великолепно подаване от Снодграс и бе напълно непокрит, но ударът му с глава мина встрани от вратата. 

Челси отговори с нисък удар на Канте, който не бе далеч от целта. В последните минути тимът на Сари упражни серизен натиск. Прекрасен далечен удар на Рос Баркли бе спасен блестящо от Фабиански. В добавеното време Вилиан бе изведен в малкото наказателно поле, но стреля силно и неточно.
ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА