Англия продължава да крачи уверено към световното първенство в Русия. Селекцията на Гарет Саутгейт не допусна изненада и отвя с 4:0 Малта като гост на острова на рицарите. Без да блестят особено, англичаните се поздравиха с успеха срещу последния в Група "F". 

Гостите срещнаха сериозен отпор от страна на домакините, които на моменти се защитаваха със 7-8 човека. Техничните състезатели на "трите лъва" бяха затруднени и трябваше да чакат чак до 53-ата минута, за да стигнат до първия си гол. Хари Кейн откри след асистенция на Деле Али - 0:1.

Силни заключителни минути на срещата доведоха до изразителната победа на гостите. В 85-ата минута далечен шут на Райън Бъртранд хвана неподготвен Андю Хог - 0:1.

И когато всички мислеха, че срещата ще завърши при този резултат, англичаните вдигнаха още повече оборотите и в рамките на 60 секунди отбелязаха нови две попадения. В 91-ата минута Дани Уелбек попадна в прегръдките на съотборниците си, след което Хари Кейн отбеляза втория си гол в квалификацията.

Англия е лидер в Група "F" със 17 точки, Словакия събра 15, след като спечели с 1:0 битката за второто място срещу Словения. По 11 имат словенците и Шотландия, която тази вечер отвя Литва с 3:0.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​