Англия обмисля да се кандидатира за домакин на световното първенство по футбол през 2030 година, след като шампионатът на планетата за 2026 година бе връчен на три страни – САЩ, Канада и Мексико.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин би приветствал евентуална английска кандидатура, защото страната има готова инфраструктура да посрещне голям футболен форум.

„Англия има фантастична инфраструктура, опит в организацията на такива първенства и всичко останало необходимо. Съвместими кандидатури са по-силни, но когато говорим за Англия – тази страна няма проблем да организира световно първенство, самостоятелно или заедно с другите страни от Великобритания“, коментира Чеферин.

Припомняме, че Аржентина, Уругвай и Парагвай мислят да направят съвместна кандидатура за домакинство на световното първенство през 2030 година. Президентите на трите страни обявиха плана си в края на миналата година. Целта е трите южноамерикански държави да отбележат вековния юбилей от първото в историята световно първенство, което се проведе през 1930 година в Уругвай. Тогава домакините побеждават Аржентина на финала.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ