Англия победи с 1:0 при визитата си на Холандия в приятелски мач, игран в Амстердам, и вгорчи дебюта на новия селекционер на домакините Роналд Куман. Победния гол вкара Джеси Лингард (59), разписал се за първи път в своята кариера с екипа на националния тим на родината си.

"Лалетата" бяха в една квалификационна група с България, но не се класираха за световното първенство в Русия това лято, а Ариен Робен и Уесли Снайдер се оттеглиха. Под ръководството на новия селекционер Куман, който не извика други двама ветерани Робин ван Перси и Клаас Ян Хунтелаар, „оранжевите” отново разочароваха феновете и създадоха малко положения.

Гостите бяха без контузения си голмайстор Хари Кейн, а атаката им водеше Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед. Той бе предпочетен пред Джейми Варди от Лестър. Още в 10-ата минута Джо Гомес получи контузия и беше заменен от Хари Магуайър. Въпреки това „трите лъва” играеха с настроение и имаха инициативата. Най-чистото положение за тях през първата част пропиля Лингард, а пропуски от домакините направиха Куинси Промес и Бас Дост.

В началото на втората част гол на Холандия беше отменен, защото топката излезе в аут преди Депай да я подаде на Де Фрай. В 52-ата минута съдията Хесус Хил Мансано не уважи претенциите на англичаните за дузпа, след като Рашфорд падна в наказателното поле, повален от Зот и Де Лихт.

Голът за Англия падна в 59-ата минута, когато Дани Роуз проби и центрира, топката не беше добре изчистена и Джеси Лингард я прати в мрежата. Последва пропуск на Бас Дост от домакините и доста смени в двата състава. Пикфорд спаси удар на Депай, а след това Зот отрази шут на Трипиър в най-интересните ситуации до края на срещата.  

Така Англия постигна първи успех над Холандия от 1996 година насам след 3 загуби и 4 равенства.