Англия и Бразилия завършиха 0:0 в приятелска среща и разочароваха феновете на „Уембли” в Лондон. Положенията пред двете врати бяха твърде малко и нито едно от тях не доведе до гол.

В началото Даниел Алвеш и Габриел Жезус от гостите отправиха неточни удари покрай вратата на Джо Харт. В 18-ата минута Маркъс Рашфорд отправи удар, който не затрудни бразилския вратар Алисон. В края на първата част и Неймар пробва късмета си с удар от малък ъгъл, който не бе проблем за Джо Харт.

Малко след почивката стражът на „трите лъва” отрази удар на Габриел Жезус, а след това чак в 76-ата минута се стигна до нещо по-интересно. Тогава след удар на Фернандиньо топката срещна гредата. Три минути след това шут на Ерик Дайър от фаул прати кълбото покрай вратата на гостите.

В 85-ата минута Неймар изведе Паулиньо, чийто силен удар бе спасен от Джо Харт. Четири минути след това домакините изпуснаха най-доброто си положение. Доминик Соланке получи топката непокрит пред вратата, но се засуети и Алисон блокира удара.

Това бе второ поредно нулево равенство за англичаните, след като преди няколко дни те направиха същия резултат в контролата си срещу световния шампион Германия.