Трансферът на Алексис Санчес в Манчестър Юнайтед е сред най-гръмките сделки тази зима.

Чилиецът определено е сред топ играчите не само в Англия, но и в цяла Европа, а защо не и в целия свят. Шумът около преминаването му на "Олд Трафорд" се засили и заради контактите му с градския съперник Манчестър Сити, където имаше силна връзка с мениджъра Хосеп Гуардиола, работили по-рано в Барселона. В крайна сметка, както много фенове определиха избора му - предпочете историята пред парите.

Санчес пристигна, мина прегледите, подписа и взе номер 7, което е не просто докосване до историята, а признание и тежест, с която се справят малцина.

Джордж Бест, Брайън Робсън, Ерик Кантона, Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо са най-ярките легенди на Юнайтед, носили червената седмица, като португалецът е последният, който успя да я носи с чест.

След него играчите с номер 7 са повече от неубедителни - Майкъл Оуен (5 гола), Антонио Валенсия (1), Анхел ди Мария (3) и Мемфис Депай (2).

Алексис Санчес вече има 8 гола за един полусезон с екипа на Арсенал и ако успее да ги повтори и с този на "червените" дяволи, ще награди предшествениците си, но дали ще се присъедини към най-големите в историята на клуба, само времето ще покаже.