Треньорът на Славия Златомир Загорчич бе доволен след победата с 2:1 срещу Локомотив в Пловдив в мач от деветия кръг на Първа лига, но изрази възмущението си от поведението на феновете на „смърфовете”. В 73-ата минута те замеряха вратаря Антонис Стергиакис с всякакви предмети, сред които и метална тръба. Това доведе до прекъсването на мача за няколко минути. Наложи се лично президентът на домакините Христо Крушарски да отиде при феновете на трибуна "Бесика", за да ги усмири.

“Много важна победа след загубата с 0:4. Този път задължително трябваше да спечелим и заслужихме трите точки. Момчетата се раздадоха над възможностите си. На полувремето говорихме в съблекалнята, защото имаше колебания след последните загуби. Казах, че искам да сме по-спокойни, по-прибрани и да действаме като колектив. Заслужено спечелихме”, коментира Загорчич резултата и играта.

“Той е още дете, изплаши се. Първоначално не видях какво са хвърлили. Ако това желязо го бе уцелило в главата, можеше да го убие на място. Не може подобни неща да се позволяват по терените”, сподели сърбинът за хвърлените предмети по вратаря.

“Той е капитан на отбора, постоянно е с нас. Сега ще трябва да почива 20-30 дни. Ще се направят изследвания и ще видим кога ще е готов”, заяви Загорчич за контузията на Георги Петков.

“Ние сме от „А” група, Балчик не е, но не искам да мислим по този начин. Искам играчите да се раздават винаги и вярвам, че те ще го направят”, завърши треньорът с поглед към предстоящия сблъсък с Черноморец (Балчик) в турнира за Купата на България.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка