Вратарят на Славия Георги Петков и нападателят на ЦСКА Кирил Десподов бяха глобени от БФС заради скандала, който се разрази след мача между двата тима през уикенда, спечелен от „белите“. Двамата национали бяха санкционирани с по 2000 лева.

След мача Десподов разкри, че е чул как Георги Петков подканва защитника Сашо Александров да му „счупи краката“. Днес тримата бяха привикани пред Дисциплинарната комисия.

„Разгледахме това, което се случи в 18-ия кръг и отложения кръг, извикахме двамата участници в инцидента, представители на отборите, длъжностните лица, проведохме доста сериозен разговор. Включително и помежду си си говориха футболистите и екипите, с огледа на събраната информация от чутото и видяното налагаме санкции на двамата играчи за нарушаване на основополагащи принципи на етиката и футболната игра. Налагат им се глоби от по 2000 лева“, коментира председателят на ДК Юри Кучев.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Считаме, че не е редно да ги лишаваме от състезателни права, но поведението и на двамата излиза извън тези принципи. Всеки имаше твърдения, но те не бяха доказани изцяло, но бяха доказани достатъчно факти, които ни мотивират да вземем такова решение. Двама национали не е редно така да уреждат отношенията си, камо ли да имат такива отношения“, продължи той.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019