Ръководството на Славия излезе с официален апел към останалите футболни клубове в България. Причина за него са обидите по адрес на президента на "белите" Венцеслав Стефанов по време на срещата с Левски (0:4) на "Георги Аспарухов".

Публикуваме писмото на най-стария столичен клуб без редакторска намеса: 

"ДО ФУТБОЛНИТЕ КЛУБОВЕ

ОТ ПЪРВА И ВТОРА

ПРОФЕСИOНАЛНА ЛИГА НА БЪЛГАРИЯ


АПЕЛ

На ПФК Славия – 1913 АД – София

Уважаеми колеги,

Арогантното, доста често и брутално поведение на феновете от трибуните на почти всички стадиони у нас по време на срещите в първенствата и на двете лиги, изразяващо се във вулгарни изрази и обиди към официални и служебни лица и в лични нападки и гаври с тях и семействата им, отново взема застрашителни размери и превръща нашите стадиони в средища за изява на първични страсти, ниска култура и отмъщение.

Ръководството на ПФК Славия апелира към вас всеки клуб да осъди категорично подобни прояви и да предприеме конкретни мерки за своевременното предотвратяване на разрастващата се вражда и неприязън към противникови отбори, към отделни футболисти, треньори и ръководители. Всичики ние се нуждаем от ведра и приятна атмосфера по трибуните, не подлежи на коментар желанието ни футболните мачове да привличат все повече младите хора и да са място за общуване и приятни емоции.

Нека кажем всички заедно: „Не на обидите и ругатните от трибуните, не на омразата и низките страсти!“ Да го кажем така, че да ни чуе цялата общественост, зад нашия апел да застанат официалните институции, органите на реда и медиите.

Същевременно да поискаме от Българския футболен съюз категорична подкрепа и оттук нататък длъжностните лица на мачовете и комисиите на съюза да приемат и се отнасят безусловно към скандираните обидни реплики, яростните нападки и вулгарните изрази като към драстични дисциплинарни нарушения, които подлежат на санкции в ущърб на самите фенове и на клубовете, чиито привърженица са те.

От името на ПФК Славия -1913 АД – София

Ванцислав СТЕФАНОВ – ПРЕЗИДЕНТ НА КЛУБА".

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка