Президентът на Славия Венцислав Стефанов разкри пред БЛИЦ СПОРТ подробности относно трансфера на Петко Христов във Фиорентина. Двата клуба вече са постигнали пълна договорка относно сделката. Остава младият защитник да замине за Флоренция, да уточни личните си условия и да премине медицински прегледи. Нашата агенция първа разкри за сделката между „белите“ и „виолетовите“ за юношеския национал.

„Трансферът е за доста пари. Не искам обаче да изпадам в подробности. Питате ме дали сумата е 1 милион евро? Става въпрос за повече. Те ще бъдат изплатени на три транша“, разкри босът на най-стария столичен клуб.

„Чакаме обаждане от Флоренция, за да разберем кога точно Петко ще пътува. Това би трябвало да се случи най-късно до сряда. Ще бъда откровен с Вас. Имаше интерес и от други отбори – Зенит, Вердер и още един силен италиански клуб. Офертата на руския гранд беше по-голяма, но Петко предпочете Серия „А“ и Фиорентина, защото това е отбор с огромни традиции. Радвам се, че направихме много силен трансфер. Все пак той ще бъде на 100% факт, когато подпише договор в следващите дни. Дали Петко ще играе в мъжки отбор на Фиорентина, или във втория, или ще бъде някъде преотстъпен, това не зависи от нас, а от ръководството на италианския клуб. Пожелавам му успех, защото той е изключителен талант и тепърва ще разгръща огромния си потенциал“, завърши Венци Стефанов.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма