За разлика от предните години, когато буквално се чудехме кого да посочим за футболист №1 на България, този път изборът като че ли е ясен.
Не искам да ангажирам никого с мнението си, но според мен човекът, който заслужава да седне на трона, е Георги Петков.

Това е неговата година отвсякъде. Спечели Купата на България и имаше огромен принос за успеха на Славия в драматичния финал срещу Левски. Първо спаси една дузпа в редовното време, а след това и още две, когато настъпиха минутите на ударите от бялата точка.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Със силните си изяви достигна до представителния отбор. И не само достигна, но го направи с рекорд – стана най-възрастният, носил екипа на националния тим. Забележете само – постижението не е единствено за България, но и за цяла Европа. №1 е на Стария континент и №3 в света. Ненапразно имаше отзвук и в чужбина, след като не кой да е, а Би Би Си отрази голямата новина.

На 42 години Георги си спечели правото да стъпи на върха. Не са един и двама вратарите, пазили и на тази възраст, но не са й много. Въпросът обаче не е само да застанеш под 7-метровата рамка, а и да пазиш мъжки, да пазиш като лъв. Петков е именно такъв!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ