Един от големите таланти на родния футбол - защитникът Петко Христов изигра последния си мач за Славия. Това се случи при равенството 1:1 на тима с ЦСКА в среща от 1-ия кръг на Първа лига. Както вече стана ясно, младият бранител съвсем скоро ще стане част от Фиорентина.

Припомняме, че БЛИЦ СПОРТ първи информира за предстоящия трансфер в клуба от Флоренция. Нашата медия също така разкри, че развитие около сделката ще има през следващата седмица. Самият футболист потвърди, че след броени дни заминава за Италия, където ще уточни личните си условия

"Щастлив съм, че играх в Славия. Благодаря за шанса и се радвам, че имах добри моменти в мъжкия отбор. Не знам кой точно уреди трансфера ми във Фиорентина. Знам, че са ме гледали на Европейското  и са останали доволни от мен. За другите неща питайте господин Стефанов. Тази седмица отивам във Флоренция. Не знам още подробности. Мисля, че ще подпиша за 3 години. Мечтата ми е да се докажа и да заиграя за първия отбор. Исках да изляза в чужбина и се радвам, че го правя толкова млад. Няма да ми е лесно да съм далеч от брат ми, но ще поддържаме връка. Това не ме притеснява", каза Христов.

Относно равенството с ЦСКА, той заяви: "Противопоставихме се на ЦСКА и мисля, че резултатът е закономерен. Идеята ни през мача беше да сме по-прибрани и да задържаме топката, когато е в нас. Също изкахме да използваме празните пространства, както и стана при гола ни".

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма