Ръководството на Славия продължава да е активно на трансферния пазар. Носителят на Купата на България привлече четвърти играч. Това е халфът Милен Гамаков. 24-годишният полузащитник се обвърза с белите за два сезона. Предишният клуб на Гамаков бе Лехия (Гданск), който го бе пратил в Стомил (Олтчин). След края на сезона Гамаков разтрогна контракта си с поляците и стана свободен агент.

"Да, Милен Гамаков подписа договор със Славия. Мога да дам яснота, че контрактът му е за две години. Потвърждавам, че е наш футболист", заяви президентът на „белите“ Венцеслав Стефанов пред „Тема Спорт“.

Гамаков, който у нас е играл още в бургаските Нефтохимик и Черноморец, както и в Ботев Пловдив, ще замени Стефан Велев, който вече обяви, че няма да остане при столичани. Бившият халф на Левски има предложения от чужбина, но най-вероятно ще подпише с Черно море. Там треньор е Илиан Илиев - двамата работиха заедно в Берое, Левски и Локо Пд.

"Стефан Велев не ми се е обаждал. Той знае, че имаме желание да остане. Казал е пред своите съотборници, че търси вариант да отиде в друг отбор", каза Стефанов.

Не е изключено Славия да осъществи и изходящ трансфер. "Има запитвания за наши футболисти, но няма конкретни оферти. Интересът е около по-младите в отбора", коментира босът.