Асистентът на Златимир Загорчич в Славия Мартин Кушев сподели след трудната победа над Ботев (Враца) с 1:0 след продължения, че „белите“ напълно заслужено ще играят срещу Етър в битка за седмото място, даващо право на участие в бараж за Лига Европа. Помощникът на Загорчич посочи колектива като силното оръжие на тима и разкри, че голямата амбиция е класиране за Лига Европа.

"И двата мача бяха доста нервни и напрегнати. Успяхме да победим с голямо желание и раздаване, за което благодарим на футболистите. Повярваха, че можем да победим. Съвсем заслужена победа, контролирахме целия мач. Изтървахме доста положения, затова мачът ни стана труден, можеше да бъде много по-лесен. Ние почти всеки мач имаме положения, но днес имахме доста. Може би малко и малшанс", заяви Мартин Кушев.

"Мисля, че беше несправедливо изгонване. Той просто поиска обяснение за една ситуация за фаул, излишно беше това от съдийската тройка", коментира помощникът изгонването на Загорчич по време на продълженията.

"Не сме се съмнявали, имаше много разговори с нашите футболисти и се виждаше, че имат голямо желание. Така е, този мач ни е като финал, ние искаме да играем бараж за Лига Европа, така че е така. Силното ни оръжие е колективът и това, че се опитваме да играем свободно. Дано покажем нашата игра и да преминем напред", завърши Кушев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019