Ръководството на носителя на Купата на България Славия работи усилено по лятната селекция, информира „Меридиан Мач“. След като вече бяха привлечени Димитър Велковски от Локомотив (Пловдив), Кристиян Пашев от Созопол и Александър Станиславлиевич от школата на ЦСКА (Москва), сега много близо до подпис с “белите” е Милен Гамаков.

24-годишният футболист, който може да играе като дефанзивен халф и централен бранител, е свободен агент, след като напусна полския Лехия (Гданск). За последно той беше под наем в Стомил (Олтчин) от втора дивизия. Иначе у нас Гамаков е бил още в Нефтохимик (Бургас), Черноморец и Ботев (Пловдив). Засега “белите” няма да търсят вратар.

Причината е, че трансферът на Антонис Стериакис в гръцкия гранд Олимпиакос пропадна. Така Златомир Загорчич ще може да разчита на тримата си стражи от последния сезон - Георги Петков, Стергиакис и Емануеле Джерия.

Същевременно стана ясно къде ще продължи кариерата си халфът на “белите” Стефан Велев. Става дума за Черно море. Там треньор е Илиан Илиев, с когото бившият национал е работил в Берое, Левски и Локомотив (Пловдив).