Йордан Минев се превърна в герой, донасяйки успеха с 1:0 над Базел в третия мач на Лудогорец в Група "B" на Шампионската лига. Защитникът реализира в 92-ата минута за радост на повече от 30 хиляди зрители по трибуните на "Васил Левски". По този начин беше постигната историческата първа победа на български отбор в групите на Шампионска лига. Освен трите точки, изстреляли разградчани на второто място в групата, към касата на клуба потича още 1 милион евро от УЕФА, освен гарантираните над 8 милиона за класирането сред най-добрите на Стария континент.

"Голът на Данчо Минев е уникален. Той е на 35 години, заслужи си договор и занапред, стига да се чувства добре", отсече доволният Кирил Домусчиев, който заслужено ще възнагради играчите си.

"Премиите са заложени, те са процент от прихода, който получаваме от УЕФА. 20 процента са за играчите. При нас няма нищо извънредно, да пада от небето. Всичко е спечелено с труд и разпределено между всички хора в клуба", добави Домусчиев.

Насладете се още веднъж на златния гол на Йордан Минев:







Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа