Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан бе на върха на щастието след убедителната победа с 4:1 срещу Ювентус на финала в Кардиф и триумфа в Шампионската лига за втора поредна година.

„Радостта е неописуема за играчите и за клуба. Доволни сме, защото не е лесно да постигнеш подобни неща – да спечелиш Примера дивисион и Шампионската лига. Направихме това с много работа. Беше внушителна година”, коментира Зидан след мача.

„Денят е специален, но денят, в който спечелихме Примера бе най-щастливият ми в кариерата ми. Това е така, защото става дума за 38 кръга и да спечелиш шампионата в последния мач е изключително усещане. Следва да поздравя всички играчи за уникалния сезон. Ако ми бяха казали, че ще спечеля всичко това преди година...Щастлив съм. Удовлетворен съм. Впечатляващо е всичко, което имам”, продължи французинът.

„Не съм най-добрият треньор в света. Ясно е, че ще продължа. Трябва вече да мисля за следващия сезон“, завърши Зизу, който е първият треньор, който печели трофея в най-престижния европейски клубен турнир в две поредни години след Ариго Саки (1989 и 1990 година с Милан).

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА