Манчестър Юнайтед се завърна с победа в Шампионска лига. "Дяволите" спечелиха с 3:0 домакинството си на Базел в среща от група "А" на турнира. Точни за успеха на домакините бяха Маруан Фелайни, Ромелу Лукаку и Маркъс Рашфорд.

"Дяволите" взеха инициативата още в самото начало на двубоя. Момчетата на Жозе Моуриньо натиснаха противника в собствената му половина, но така и съумяваха да реализират създадените положения. В 18-ата минута една от големите звезди на домакините Пол Погба се контузи и беше заменен от Маруан Фелайни. Именно белгиецът изведе Юнайтед напред в резултата в 35-ата минута, засичайки с глава центриране отдясно на Ашли Йънг.

Иначе преди попадението Хенрих Мхитарян на два пъти беше близо до гола. В първия случай ударът му с глава се оказа неточен, а при втория нацели греда след шут от малкото наказателно поле след подаване на Лукаку.

Втората част започна по прекрасен начин за Манчестър Юнайтед. В 53-ата минута Дейли Блинд центрира отляво и Лукаку с глава прати топката във вратата на Базел. В 83-ата минута Маркъс Рашфорд също се разписа, оползотворявайки по най-добрия начин пас на Фелайни.

В друг мач от групата ЦСКА (Москва) спечели с 2:1 гостуването си на Бенфика. За гостите цял мач на резервната скамейка остана Георги Миланов. 

Руснаците се оказаха губещи в резултата в 50-ата минута, когато точен бе Сеферович. Нападателят се разписа с близка дистанция, засичайки центриране на Живкович.

В 63-ата минута ЦСКА стигна до изравняване, след като Витиньо се разписа от дузпа. Само 8 минути по-късно резервата Жамалетдинов бе точен и донесе успеха за своя тим.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПОНСКА ЛИГА