Вратарят на ЦСКА (Москва) Игор Акинфеев стана четвъртият вратар в историята на Шампионската лига, който не допуска гол срещу Реал (Мадрид) в два мача от един сезон.

Както е известно, снощи руският тим нанесе най-тежкото поражение домакинско поражение на „белия балет“ в Европа, след като се наложи с 3:0 на „Сантяго Бернабеу“. На 2 октомври тази година „армейците“ от руската столица записаха и домакински успех с 1:0 над Кралския клуб.

Така Акинфеев се изравни с Едвин ван дер Сар (с Аякс през сезон 1995/96), Йенс Леман (с Арсенал през сезон 2005/06) и Пепе Рейна (Ливърпул през сезон 2008/09).

Интересното е, че за последните си 50 мача в Шампионската лига Игор Акинфеев е опазил вратата си без гол само в три случая. Два от тях са срещу Реал (Мадрид) през този сезон. По време на мача в Москва вратарят направи 4 спасявания и получи червен картон, а на „Бернабеу“ имаше 6 решителни намеси.

Последният случай, в който Реал (Мадрид) не успя да вкара гол на собствения си стадион в Шампионската лига е от 27 април 2011 година. Тогава „белият балет“ записа домакинско поражение с 0:2 от Барселона в полуфинална среща.

Постижението на Акинфеев обаче едва ли носи кой знае колко положителни емоции в ЦСКА (Москва), тъй като отборът завърши на последно място в групата и е аут от евротурнирите.​

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ