Голямата звезда на ПСЖ Неймар разбра след загубата от Реал с 1:3 в Мадрид на 1/8-финалите в Шампионската лига какво е да си най-скъпият играч в света. Който струва 222 милиона евро, трябва и да го доказва винаги и навсякъде, преди всичко в големите мачове. Това обаче направи в сряда вечер на „Сантяго Бернабеу” само една суперзвезда: Кристиано Роналдо. 33-годишният португалец вкара два от головете за Реал и има 11 попадения в 7 срещи този сезон в най-престижния европейски клубен турнир.

А Неймар? Бразилецът асистира за първия гол в мача на Адриен Рабио, но иначе бе едва забележим. Нападателят имаше и късмет, че не получи втори жълт картон за симулация, което щеше да го извади от игра не само в този мач, но и за реванша.

Дуелът в тази среща бе спечелен от Роналдо, а за Неймар остана само критиката в международната преса. „Ако Неймар иска да се качи на трона на Роналдо, трябва повече да вкарва и по-малко да празнува”, написа италианският „Гадзета дело Спорт”, визирайки рождените дни на двамата. На 5 февруари Роналдо отпразнува рождения си ден с неговото семейство, а по същото време Неймар организира парти, продължило три дни, заради което той пропусна и един мач.

Още по-критични са от „Ел Мундо Депортиво” в Барселона: „Неймар, за да спечелиш на „Сантяго Бернабеу”, викни Меси, той ще ти покаже няколко трика. Човек живее по-добре, когато има Меси в тима си, преди всичко, когато посещава Мадрид”.

И във Франция критиката към Неймар не бе спестена. „Неймар трябва да научи един ден, че трябва да играе повече със съотборниците си, преди всичко, когато не се казват Даниел Алвеш. Комично е, че неговият сънародник бе най-предпочитаният за комбинации на „Бернабеу” с осем подавания. Неймар подаде само веднъж на Кавани. За 222 милиона евро ПСЖ и феновете трябва да очакват повече от него”, написа вестник „Екип”.

„От играч за 222 милиона евро се очаква повече от това да показва коремни мускули в интернет”, бе коментарът на „Марка”.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА