Европейската футболна асоциация УЕФА си направи застраховка срещу бъдещи гафове с новата система ВАР. Шефът на съдиите Роберто Розети говори преди медиите преди утрешните битки и каза, че ще сигнал към рефера от ВАР ще бъде даван само при очевидни грешки, а не при всяко по-спорно положение.

"ВАР ще се намеси само, когато има доказателства за ясна и очевидна грешка в четири типа ситуации, които променят мача - голове и нарушения водещи до гол, съмнения за наказателни удари и нарушения за дузпи, директни червени карти и грешно отсъждане. 

Ще се разглеждат голове, отбелязани след фаул по време на атакуващата фаза, или от засада. Най-новата 3D технология ще помогне да се определи дали е настъпило положение на засада. Убедени сме, че ВАР ще бъде от полза за нашите състезания, тъй като това ще осигури ценна помощ за длъжностните лица и ще ни позволи да намалим погрешните решения.

По време на процеса на преглед на място, телевизионните зрители ще бъдат информирани от графики, а ще има и графики, показани на екраните на стадионите, за да могат феновете да разберат какво решение е взето", допълни той.