Треньорът на Интер Лучано Спалети обяви мача с ПСВ Айндховен от последния кръг в груповата фаза на Шампионската лига като „най-важният в неговата кариера”. Италианският гранд се нуждае от победа и в същото време Тотнъм да не спечели при визитата си на Барселона. Само така „нерадзурите” биха си осигурили място на 1/8-финалите в тунира.

„Трябва да бъдем пределно концентрирани през цялото време, за да не даваме предимство на нито един друг отбор, а само на себе си. Казах го и в самото начало, че тази група е убийствена. Минаваме през тежка седмица, но искаме да излезем удовлетворени от нея“, сподели Спалети на пресконференцията преди мача.

 „Трябва да спечелим нашия мач срещу отбор, който бе в трета урна, а ние бяхме в четвърта. ПСВ също така са на по-добро място в техния шампионат, отколкото ние. Това е най-важният мач за мен, откакто съм в Интер. Дори е по-важен от този с Лацио, който ни класира в ШЛ през тази година. ПСВ ще иска да ни победи, а ние със сигурност не трябва да допускаме грешка. Имаме проблеми с Матиас Весино, който по всяка вероятност няма да играе. Раджа Наинголан също е аут, тъй като се нуждае от още няколко дни лечение”, добави наставникът на „нерадзурите“.

Интер приема "филипсите" утре вечер от 22:00 часа, а по същото време в другата среща от групата Барселона е домакин на Тотнъм.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ