Шахтьор (Донецк) спечели драматично с 3:2 при визитата си на Хофенхайм в среща от петия кръг на група „F“ и запази шансове да се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига.

Гостите от Украйна взеха комфортен аванс с две бързи попадения на Исмайли (13) и асистиралият му Тайсон (15), който се възползва от пас на бившия нападател на ЦСКА Жуниор Мораес.

Хърватският национал Андрей Крамарич (17) бързо върна едно попадение след подаване на Ишак Белфодил, а швейцарецът Стивън Цубер (40) изравни за 2:2 с последния гол за зрелищната първа част.

След почивката в 59-ата минута Адам Салай получи втори жълт и съответно червен картон. Така домакините доиграха мача в намален състав и бяха на път да спечелят точка, но в последните секунди Тайсон (90+2) вкара втори гол след пас на Исмайли и се превърна в герой за гостите .

Със спечелените три точки Шахтьор събра 5 в актива си и вече е трети в класирането, изоставайки на две от Олимпик (Лион), завършил 2:2 с лидера Манчестър Сити. Хофенхайм е последен с 3 точки и в последния кръг ще търси успех срещу „гражданите“ в Англия, надявайки се да се класира трети и да продължи участие в Лига Европа. За тази цел обаче ще трябва и Лион да спечели при визитата си на Шахтьор. На „хлапетата“ обаче ще им е достатъчна и само точка, за да финишират втори в групата и да продължат на 1/8-финалите.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ