Севиля трудно се добра до групите на Шампионската лига, след като се наложи да прави обрат у дома срещу Истанбул Башакшехир и в крайна сметка завърши 2:2 с турския тим в реванша от плейофите. В първия мач испанският тим бе спечелил с 2:1 и така с общ резултат 4:3 се класира за груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

На „Рамон Санчес Писхуан” феновете на домакините очакваха протоколен реванш след успеха на любимците им в Истанбул. Не така обаче мислеха футболистите на турския вицешампион, които в 17-ата минута вече водеха в резултата след гол на холандеца Елжеро Елия, възползвал се от пас на бившия защитник на Лудогорец Жуниор Кайсара, играл и в Шалке 04. Турският тим запази аванса си до края на първата част.

Малко след почивката в 52-ата минута Серхио Ескудеро изравни след асистенция на Хесус Навас. Четвърт час преди края пък Уисам Бен Йедер получи топката от Нолито, подигра се с бранителите на Истанбул Башакшехир и направи обрата пълен – 2:1.

Гостите не се предадоха и в 83-ата минута босненският халф Един Вишча изравни за 2:2 след пас на Наполеони. Така турският тим се нуждаеше само от гол, за да елиминира андалусийци и да се класира за групите. Драмата стана пълна в 90-ата минута, когато гостите бяха много близо до трети гол, но след удар на Емре Бельозоглу топката се удари в страничната греда.

Истанбул Башакшехир не отбеляза така мечтания гол и в крайна сметка ще играе в групите на Лига Европа, а Севиля ще мери сили с най-добрите в Шампионската лига.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И ВСИЧКО ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!