Шотландският шампион Селтик размаза водения от Станимир Стоилов първенец на Казахстан Астана с 5:0 в първа среща между двата тима от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

„Детелините” започнаха по-активно, но в първия половин част не създадоха сериозни голови положения. В 32-ата минута се стигна до автогол на Евгени Постников, който отклони топката във вратата на гостите при удар на Том Рогич, който направи страхотен пробив. Десет минути по-късно Скот Синклеър удвои аванса на домакините, които се оттеглиха на почивка със сериозна преднина.

През втората част в 60-ата минута Синклеър вкара втория си гол в мача и направи резултата класически – 3:0. В 79-ата минута пък нещата за играчите на Мъри Стоилов започнаха да стават отчайващи, след като Джеймс Форес направи резултата 4:0. Лейг Грифитс асистира за двете попадения на шотландския първенец след почивката и в 88-ата минута бе на път сам да запише името сред голмайсторите си, но топката рикошира в Игор Шитов и попадението за крайното 5:0 бе записано като автогол.

Реваншът в Казахстан е следващата седмица на 22 август от 18:30 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И ВСИЧКО ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!