Шалке 04 помечта за успех след две дузпи и в крайна сметка загуби от английския първенец Манчестър Сити с 2:3 в първия мач помежду им от 1/8-финалите на Шампионската лига. Серхио Агуеро (18) даде аванс на "гражданите", но след намесата на ВАР и две дузпи домакините обърнаха нещата в своя полза, след като Набил Бенталеб (38-дузпа, 45-дузпа) бе точен от бялата точка на два пъти. След почивката в 68-ата минута гостите останаха в намален състав след изгонването на Отаменти, но въпреки това стигнаха до пълен обрат с попадения на бившия халф на "кралскосините" Лерой Сане (85) и Рахим Стърлинг (90).

Гостите имаха инициативата и владееха повече топката от самото начало и още в 6-ата минута Серхио Агуеро имаше шанс да се разпише, но ударът му с глава след центриране на Давид Силва бе спасен от стража Ралф Феерман, който изби над вратата. Натискът на „гражданите“ даде резултат и в 18-ата минута те поведоха след грешка в защитата на домакините. Калиджури върна към Феерман, който игра лошо, а след това Бернардо Силва отне топката и пусна към Агуеро, разписал се за 0:1. „Миньорите“ протестираха и искаха нарушение на Лапорт срещу Марк Ут малко преди гола, но съдията се допита до ВАР и в крайна сметка зачете попадението.

Домакините имаха възможност да изравнят, но оставеният непокрит Ут шутира покрай вратата. В 33-тата минута удар на Калиджури срещна ръката на Отаменди, след което топката напусна очертанията на терена. Съдията първо посочи корнер, но след допитване с ВАР в продължение на пет минути отсъди дузпа за „кралскосините“, а в 38-ата минута Набил Бенталеб се разписа от бялата точка и изравни за 1:1.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В самия край на първата част Шалке 04 получи втора дузпа. Фернандиьо задържа и събори Салиф Сане в наказателното поле при центриране от фаул, а Набил Бенталеб (45-дузпа) отново не сбърка и направи обрата пълен – 2:1.

След вихреното първо полувреме двата тима малко разочароваха след почивката и головите положенията пред двете врати почти липсваха. В 51-вата минута Агуеро проби в наказателното поле, но Настасич му изби топката с шпагат.

„Гражданите“ атакуваха повече, но в 68-ата минута останаха с човек по-малко на терена, след като Отаменди получи втори жълт картон заради нарушение в гръб срещу Бургщалер. Въпреки това гостите продължиха да доминират и усилията им дадоха резултат в 85-ата минута, когато бившият играч на „миньорите“ Лерой Сане изравни след прекрасно изпълнение на пряк свободен удар - 2:2. В последната минута на редовното време Рахим Стърлинг донесе победата на гостите след асистенция на Едерсон.

Реваншът на "Етихад" в Манчестър е на 12 март.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ