Лидерът Барселона и италианският шампион Ювентус записаха домакински победи в мачовете си от група „D” на Шампионската лига.

Барса срази Олимпиакос с 3:1 на своя „Камп Ноу”. Каталунците поведоха в 18-ата минута след автогол на Николау, но в 42-ата минута останаха в намален състав, след като Жерар Пике бе изгонен заради втори жълт и съответно червен картон. Това обаче не помогна на гостите да стигнат до нещо кой знае какво пред вратата на Марк-Андре тер Щеген. След почивката Лионел Меси (61) удвои аванса на домакините от пряк свободен удар с гол №100 в евротурнирите, а след това асистира на Люка Дин (64) за класиката 3:0. Малко преди края Николау (89) се реваншира за автогола си, оформяйки крайното 3:1 след асистенция на Фортунис.

В същото време Ювентус доста се поизпоти у дома срещу Спортинг (Лисабон), но все пак успя да го обърне с 2:1. „Лъвовете” от Лисабон изненадващо поведоха в 12-ата минута с автогол на Алекс Сандро. Последва натиск на „бианконерите” и Миралем Пянич (29) изравни за 1:1. „Старата госпожа” трябваше да положи сериозни усилия, за да обърне резултата. Това се случи в края на мача, когато Марио Манджукич (84) с глава засече центриране на Дъглас Коста и оформи крайния резултат.

След тези резултати Барселона е лидер в групата с пълен актив от 9 точки. Ювентус е втори с 6 точки, а Спортин има 3 на третото място. Олимпиакос е последен без нито една спечелена точка.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА