Атлетико (Мадрид) и италианският шампион Ювентус ще се изправят един срещу друг на 1/8-финалите в Шампионската лига – 20 февруари (сряда) в испанската столица и 12 март (вторник) в Торино. Така бившата звезда на Реал и настояща на „бианконерите“ Кристиано Роналдо ще се завърне в Мадрид и ще се надява да се разпише срещу една от любимите си жертви. Досега португалецът има 22 гола във вратата на „дюшекчиите“ с екипа на „белия балет“ след 31 срещи, като 4 от попаденията са в Шампионската лига. Към тях трябва да се добавят и 8 асистенции, 3 от които също в най-престижния европейски клубен турнир.

Роналдо има 15 победи, 8 равенства и 8 загуби в мачовете си срещу Атлетико като футболист на „кралския“ клуб. Португалецът е печелил и два финала с Реал срещу „дюшекчиите“ в Шампионската лига - 4:1 след продължения през 2014 година и след дузпи през 2016 година. Единствената загуба на нападателя срещу водения от Диего Симеоне тим в Шампионската лига е с 1:2 на 1/2-финал през 2017 година, когато Реал беше спечелил с 3:0 в първата среща на "Сантяги Бернабеу" с хеттрик на португалеца.

Единствените срещи между Атлетико и Ювентус в Шампионска лига са от груповата фаза през 2014 година, когато завършиха 0:0 в Торино, а „дюшекчиите“ спечелиха с 1:0 в Мадрид с гол на Арда Туран.  

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ