Реал (Мадрид) успя да победи с 2:1 Байерн в Мюнхен в първа среща от полуфиналния им сблъсък в Шампионската лига. Резултатът откри Йошуа Кимих в 28-ата минута. В 45-ата Марсело изравни, а Марко Асенсио донесе пълния обрат за "белия балет" с попадение в 57-ата. 

Кристиано Роналдо и компания взеха аванс преди реванша в Мадрид, който е след седмица - на 1 май (вторник). Припомняме, че в другата полуфинална двойка Ливърпул срази Рома с 5:2 в първия мач.

Срещата на "Алианц Арена" започна вихрено и в 3-ата минута домакините претендираха за дузпа за игра с ръка на Даниел Карвахал. Съдията Бьорн Куйперс прецени, че няма основание да посочва бялата точка. 

В осмата минута Байерн получи удар, тъй като Ариен Робен се контузи и трябваше да се извърши принудителна смяна. Наставникът Юп Хайнкес пусна в игра Тиаго Алкантара.

В 19-ата минута беше отправен първият точен удар към една от двете врати. Рафиня стреля, Кейлор Навас се справи и улови топката. 

В 28-ата Байерн поведе в резултата. Домакините организираха контраатака, при която Кимих получи топката на скорост и излезе на стрелкова позиция, като успя да се разпише от малък ъгъл - 1:0. 

Веднага последва нова ситуация пред вратата на Реал. Левандовски падна в наказателното поле след сблъсък с противник и домакините пак поискаха дузпа. И този път съдията остана безмълвен. В 34-ата минута пък Франк Рибери пропусна добър шанс. 

Малко след това пред Хайнкес се стовари нов проблем. Втори футболист напусна принудително заради контузия. Жером Боатенг бе заменен от Никлас Зюле.

В 44-ата минута гостите от Мадрид изравниха. При наглед безопасна ситуация пред наказателното поле на Байерн няколко играчи се разминаха с топката, която попадна на крака на Марсело, който с изстрел по земя реализира красив гол - 1:1. 

Зинедин Зидан реши да направи промяна на полувремето и на мястото на Иско се появи Марко Асенсио. Именно резервата донесе пълния обрат на Реал. В 57-ата минута Рафиня направи груба грешка при изнасянето на топката, като я подари на съперника. "Белите" веднага организираха контраатака, Асенсио получи сам срещу вратаря Свен Улрих и го наказа - 1:2. 

След това Кейлор Навас на два пъти спаси удари на Франк Рибери. В 66-ата минута пропуски направиха Мюлер и Левандовски, а впоследствие Рамос изблъска в гръб нападателя на домакините, но дузпа отново не бе отсъдена.

В 71-ата минута Кристиано Роналдо се разписа, но попадението не бе зачетено, тъй като звездата си помогна с ръка при овладяването на топката. 

Малко преди края Левандовски се размина с изравнителното попадение и Реал спечели гостуването с 2:1. 

Кристиано Роналдо и компания продължават похода към спечелването на ценния трофей в Шампионска лига за трета поредна година.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА


БАЙЕРН – РЕАЛ (МАДРИД) 1:2
1:0 Йошуа Кимих (28), 1:1 Марсело (44), 1:2 Марко Асенсио (57)

Мюнхен, „Алианц Арена“
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)